Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Sam potencialne urazite na konci clanku a chvastate se nejakym respektem.

0 0
možnosti
JS

Ano, máte pravdu, omluvám se, už to neudělám.

Nemyslel jsem to zle.

0 0
možnosti
JS

Byla vám doručena zpráva ze systému blog.idnes.cz. Její znění je:https://josefsedlacek.blog.idnes.cz/c/691560/respektuj-sveho-nepritele.html Dobrý den, Váš článek jsme byli nuceni přesunout do rubriky „Miniblogy“, která se nezobrazuje na hlavní straně Blogu iDNES, protože text porušuje Kodex blogera: „Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být velmi krátké texty s malou informační hodnotou, které se svým obsahem i rozsahem hodí spíše do diskuse pod článkem s podobným tématem, jako blog však neobstojí a budou bez upozornění stahovány na osobní blog autora nebo do rubriky Miniblogy.“ Více viz Kodex blogera: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939 Děkujeme za pochopení. Za administraci blogu Tereza Janků Od: helpdesk

0 0
možnosti
Foto

Ještě jedna věc mě v souvislosti s tímto závažným a jistě dobře míněným tématem napadla.

Teď to napíšu jen v obecném pozorování, aniž bych přímo myslel někoho konkrétního.

Už dlouhá léta mám bohužel zkušenost, že někteří lidé vstupují do internetových diskusí s určitým "úkolem vést válku". Buď si úkol válčit udělí nevědomky sami anebo jsou tím pověřeni či snad k tomu i donuceni. Chovají se apriorně nepřátelsky, hýří despektem, nediskutují, ale snaží se protějšek shodit.

Je sice možné mít k těmto lidem i určitý druh respektu, protože každý člověk má svoji nezaměnitelnou důstojnost, ale naprosto platí, že ten, kdo je napaden, má právo se přiměřeně se bránit. Bezbřehá naivita by byla naprosto pitomá. Je však možné neoplácet zlé zlým. V diskusích například tím, že se útočícímu člověku neodpoví. Anebo tím, že se zabouchnou dveře. Což je metafora někdy opravdu nezbytného smazání příspěvku. Protože každý má právo vytyčit své vlastní meze, a to zejména v diskusích u svých článků.

0 0
možnosti
Foto

Já bych Vám ráda dala karmu, ale ty milé děti na konci jinak dobré poznámky mě zarazily....

3 0
možnosti
JS

Dělám si tak trochu srandu sám ze sebe, milá dcero...

1 0
možnosti
Foto

Názorový oponent není nepřítel. Je to ovšem "stará bolest" našich dějin, že lidé odlišného názoru byli považováni za nepřátele a násilně potlačováni. V novodobé historii se toho ovšem nejvíce dopouštěly dva totalitní režimy, nacizmus a komunizmus. Nacizmus už ve velké míře odezněl, ale rezidua komunistického myšlení v našem vědomí zůstávají. V době po válce a pak zejména po roce 1948 to u nás objektivně a doložitelně byli právě komunisté, kdo krutě potlačovali nositele jiného názoru, či je přinejmenším znevažovali a jednali s nimi bez respektu.

Osobně vůbec nemám problém s člověkem odlišného názoru. Nepovažuji ho za "nepřítele" proto, že má odlišný názor. Základní listina práv a svobod (https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html) definuje právo každého na svůj názor.

Ale mám zásadní problém s naší nevychovaností. která se tak často projevuje v internetových diskusích. Nepamatuji si, že by někdo začal rozhovor tím, že napíše: "No dobře, respektuji, že máte tento názor, ale já mám na to trochu odlišný náhled" Pak může následovat vysvětlení názorové pozice a argumenty, atd. Slušné a korektní je dát najevo vlastní názorovou pozici a potom teprve přistoupit k výměně náhledů. Namísto toho se zde okamžitě začíná zesměšňováním, posměšným "hodnocením", nakopnutím, ne-li přímo nenávistným útokem na nositele názoru, který je útočníkovi nepohodlný.

Přestože jsme se už zde v diskusích ne zrovna příjemně posekali, Vám přeji dobrý start zde na blogu, pane Sedláčku.

4 0
možnosti
Foto

A to přesvědčujete koho, pane Trizuljaku? Sebe nebo anonymního čtenáře?

Ptám se proto, že zcela očividně mažete dle vlastních antipatií, a to i slušné a věcné příspěvky. Dokonce ty především......ale možná je to tím, že jim nerozumíte nebo nejste ochoten porozumět.

No a pak ten pocit, když oponenta jednoduše můžete snazat..... k nezaplacení..... viďte.. Žádný oponent = žádný problém....

1 0
možnosti
MC

R^Máte pravdu respekt je důležitou součástí mravnosti, ale ke zlu nelze mít úctu.

3 0
možnosti
JS

Máte pravdu, ke zlu skutečně úctu mýt nelze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
kamínky do mozaiky

E-mail : sedlacek.vseruby@seznam.cz

Seznam rubrik