Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo zde věří, že EET je o výběru daní může si přečíst povidku od J. Nesvatby "Gangster v centrále" a potom může mudrovat.

2 0
možnosti

M89i22l79o70š 53B16é16m

14. 12. 2018 7:35

Neberu si účtenky s EET. Kde to jde, snažím se domluvit, aby moji platbu přijali mimo EET. Snažím se je přesvědčit, že nejsem špinavý práskač a že jim přeji do posledního halíře vše, co jsem se dobrovolně rozhodl jim zaplatit.

Daně totiž nejsou o nic lepší, než jakékoliv jiné násilné odebrání cizího majetku. Daně jsou a budou pořád jen loupež. A kdo násilně bere lidem jejich majetek, pohrdá jejich životy i jejich prací. Lékařské ošetření, bezpečnost i rozsouzení si lze (stejně cokoliv jiného) platit i na bázi dobrovolných vztahů. Jen nám to stát musí umožnit a nechat nám na to peníze.

5 4
možnosti

Vydat účtenku prodejcem je normální. Není nic víc, co k tomu dodat. Systém evidence EET je paskvil, který ve finále pokřivil trh, neboť 3. a 4. vlna již nemá šanci projít senátem. Tedy toto je nenormální dílo nenormálních lidí.

Proč to píšu? Protože buzerace. Být registrační pokladny, ani nemukám.

Kdo eviduje a zná veškeré časové nároky a nakonec i ty finanční ví, o čem mluvím. O buzeraci s tím spojené ani nemluvě.

Účtenky prostě vydáváme a náklady jsme hned v počátku převedli na koncové zákazníky, nakonec, nejméně 20% oprávněných voličů to chtělo, proč bychom to měli plati my, že? Tedy na zboží konzumované v provozovně úřtenky EET ano, i se všemi nesmyslnými kódy, na zboží odnášené z provozovny účtenky ano, ale již bez kódů, neboť nepodléhají EET.

A ještě jeden paradox tohoto paskvilu. Na rohu ulice je mototechna a vedle servis. Když prodá mototechna svíčky do auta, jsou v nich zahrnuty náklady na provozování EET, protože prodejce musí evidovat. Když ty samé svíčky pořídíte ve vedlejším servisu, je to bez nákladů na EET, protože evidovat nemusí.

A nyní se každý sám za sebe pokuste zamyslet, zda je to narovnáním, či systémově pokřiveným trhem?

Čas ukáže, a rád si o tom za pár let s kýmkoli podiskutuji, že jak volba psychopatického podvodníka do politiky, ta EET byly slepou uličkou vývoje české společnosti.

Přeji hezký den všem :-)

4 3
možnosti

Nemáte pravdu. EET je evidence na úrovni 21. století ale bohužel zatížená českým přístupem a nedotažením do konce. Neošetřené vstupy do podnikání a nedůsledné kontroly.

0 3
možnosti

J95i86ř19í 11G22a90n90o

14. 12. 2018 6:26

Tak si je berte a neotravujte. Když vám nezáleží co s daněmi se děje dále tak to vypadá, že máte divný styl nebo možná píšete za peníze podporu Babišovi. V každém případě je mě vás líto

4 3
možnosti

Já mám pocit, že tento blog i osoba autora i jeho fotka, jsou vtip, nebo nějaký ďábelský sociologický experiment typu "Český sen".

6 1
možnosti

Ne, já si nemyslím, že by to byl experiment.

To je jenom vzorek typického českého voliče. Ty podnikáš, tak logicky kradeš, protže Andrej řekl, že "všici kradnů". A já to nakonec vidím, máš nové auto, jezdíš na dovolenou k moři a já jsem sakra 8,5 hodiny denně někde v Kolbence a nemám na to, tak že ty musíš krást. Co, že děláš 12 hodin denně a i soboty neděle. Ne, to je blaf, prostě kradeš. Prostě je dobře, že pan Babiš zatočil se všemi zloději.

Tak to je uvažování průměrného Čecha, který se v životě ani nepokusil, dělat sám na sebe, a ruku na srdce, je i průměrným zaměstnancem a člověkem. Nějak tak mu však v jeho závisti a nenávisti vyvolané Babišem unika spousta jiných věcí:

1) Ti co kradli kradou dál, ti poctiví zdražili a podnikají dál

2) U živnostníků a drobných podnikatelů se bavíme vskutku o drobných, zatím co lidé formátu Andyho kradou ve velkém, jenomže se jedná o takové částky, které jsou mimo jejich rozlišovací schopnost.

3) položme si otázku, komu prospěla likvidace malých vesnických hospod a krámků?

4) Jelikož o podnikání nemá ani šajn, tak mu nějak tak uniká fakt, že to VŽDYCKY bude on, kdo náklady na všechny tyto nesmysly zaplatí.

6 2
možnosti

P68e70t46r 94B79e25r36a21n

14. 12. 2018 0:09

Pane Sedláčku, jste zoufale naivní...ale možná, že vaše nevědomost vám umožňuje spokojenější život, než nám, co se nechceme nechat okrádat exbolševickou pakáží, převlečenou za moderní politiky!

6 3
možnosti
Foto

Docela dávno jsem viděla jednu divadelní hru, která si dělala legraci z komunistů a byla tam jedna postava, která na všechno říkala, já nevím, já jsem tu nová, já na to nemám názor. Co si o tom myslíte Vy, soudružko? Já nevím, já jsem tu nová, já na to ještě nemám názor. Vy se v daňovém systému nevyznáte, nemáte na něj názor, ale víte, že účtenkovka je určitě krok správným směrem, i když ani na účtenkovku nemáte názor?

Možná je načase to trochu změnit, obecně platí, že čím vyšší daňová zátěž, tím nižší ochota platit. Už si cvrlikají i vrabci na střeše, že u nás je daňová zátěž obrovská a to i když do toho nejsou započítané skryté daně.

10 0
možnosti

Nezazlívejte prostému českému voliči jeho názor. Prostě tak to je. Jenom po něm proboha nechtějte, aby se pokusil nad něčím smysluplně zamyslet a nedej bože, abyste po něm chtěla, aby měl na něco vlastní názor.

3 0
možnosti

J80a13k30u39b 74K83o49s

13. 12. 2018 23:19

Tento pohled na svět je docela krátkozraký. Místo toho, aby stát kontroloval černotu když má podezření , a pak exemplárně trestal, tak přenáší důkazní zátěž na všechny. Copak nevidíte, že v principu se další regulace může týkat třeba Vás, že budete státu dokazovat že jste si splnil nějakou povinnost, která už v zákoně je?

7 1
možnosti

A v duchu těchto krátkozrakých myšlenek bych navrhoval, aby další fází bylo vybavení všech motorových a nemotorových vozidel, a nakone, proč ne i chodců, zařízením, které by monitorovalo dodržování předpisů, rychlosti, zákazů vjezdů, jízdy na červenou atd., a veškeré přestupky on-line odesílalo na centrálu dopravní policie.

A dále aby byli všichni lidé vybaveni monitorovacím zařízením pohybu a činnosti a tyto informace byly on-line posílány zaměstnavateli v pracovní době a policii mimo pracovní dobu, aby se lidi neflákali v práci a nepáchali jiné než dopravní přestupky a trestné činy mimo dobu pracovní.

To by bylo bájo :-);-D

Ale. Byla by to ještě svoboda?

0 1
možnosti

Dnes naposled zdravím všechny komentující i nekomentující čtenáře, děkuji za karmu a zájem. Vyjádřím se v následujícím blogu.

Dobrou noc

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

J95i78ř30í 18J38a75h24o59d38a

13. 12. 2018 23:12

A koblihy chutnají? A není jich málo, jedna za 4 roky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
kamínky do mozaiky

E-mail : sedlacek.vseruby@seznam.cz

Seznam rubrik