Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K27a14r95e87l 89B50o11k

13. 12. 2018 22:47

Neúspěšní lidé dělají rúzné věci.

3 0
možnosti
TH

Autor je zástivý neschopa, který nic neví, daním nerozumí (jak se sám přiznává) ale je si jist tím, že je třeba buzerovat ostatní. Takže místo toho, aby se vzdělával a v životě něco dokázal, bude podporovat buzeraci lidí, kteří se o sebe dokážou postarat sami. Prostě, hlavně ať chcípne koza sousedovi . Z takových lidí je mi na zvracení :-(

10 1
možnosti
PN

P45e32t13r 44N22ě78m26e77c

13. 12. 2018 22:34

Nechtěl bych žít váš život.

9 1
možnosti
DH

D39a79v22i64d 49H23o62r23á27k

13. 12. 2018 22:24

Jó, a jak níže píši účtenky sbírám vždy a všude na možných i nemožných místech a veškerý volný čas trávím zadáváním jejich údajů na mé široké příbuzenstvo do lotérie Účtenkovka.

A jak občas v tisku, rozhlase, televizi sleduji zprávy zaznamenávám, že neustále se snižuje počet účastníků této hry. A jelikož jsem člověk svaté trpělivosti, který pokud mi to zdraví a čas dovolí hodlám v tom i v budoucnu pokračovat.

A pokud jsou tyto zprávy, kterým ostatně jako všemu co je prezentováno v našich veřejných sdělovacích prostředcích věřím, pravdivé tak doufám, že tento trend bude pokračovat, a sázejících bude i nadále ubývat. A já se konečně dočkám okamžiku, kdy jednoho dne budu jediným sázejícím účastníkem, a tak konečně vyhraji :-).

...jedinou starost mi dělá, zda za ono příslušné období slosování stihnu posbírat, soustředit a zadat tolik účtenek s EET, abych vyhrál všechny dostupné ceny:-/

4 0
možnosti
PD

Mohu vědět, jaký je podle vás rozdíl, vyžadovat účtenku s EET a vyžadovat účtenku bez EET (v době kdy EET nebylo)? Dle vašich argumentů by v tom rozdíl být neměl, tudíž je EET zbytečná administrativa (dle mého buzerace).

8 1
možnosti
JS

J94i44ř40í 92S34o62c40h37o42r

13. 12. 2018 21:42

Opravdu si myslíte, že daňové úniky u živnostníků jsou pro rozpočet zásadní? Možná nedosahujou ani výše dotací pro Anofert. Zásadní je tzv. daňová optimalizace u velkých firem, kdy pololegálně uniká mnoho desítek miliard. Příkladem může být i fiktivní reklama u Babišova Čapího hnízda, kdy si jiná firma Anofertu snížila daňový základ o stovky milionů.

7 0
možnosti
JB

Pane Sedláčku, vy si opravdu myslíte, že když si vezmete účtenku s EET od Bureše, že budete mít vyšší důchod?

3 1
možnosti
ZD

Pan Bureš je u nás významný prodejce masa a výrobků a on je vydává automaticky. A důchod snad chce mít každý vyšší. Vy jej dáváte nebo budete dávat celý na charitu ,

0 2
možnosti
JN
Foto

H98a56n57a 74V59l24k61o49v19á

13. 12. 2018 20:11

:-) a už jste něco vyhrál?

0 0
možnosti
JS

Paní Hano, odpovím v následující blogu.

Dobrý večer

0 0
možnosti
MS

Každý máme jiný pohled. Vy se daňovým zatížením necítíte být poškozen. Vzhledem k faktu, že v ČR den daňového vyrovnání vychází pravidelně na měsíc červen, tak půl roku chodím do práce zadarmo a teprve potom začínám vydělávat. Z tohoto pohledu můžu zcela s čistým svědomím konstatovat, že já se daňovým zatížením cítím poškozen.

Je sice hezké, že zmiňujete občanské benefity placené z našich daní. Tak jen krátce.

Našeho vzdělání hrazeného z veřejných peněz využívají studenti jako dobrý start odchodu do ciziny, nebo rovnou cizinci, kteří nemají v plánu státní investici vracet do ekonomiky ze které vzešla. Takových děr ve školství by se našla hromada.

Ve zdravotnictví škoda psát. Kolik lidí dbá na prevenci před úrazem, nebo před nemocemi vyplývajícími ze špatného životního stylu? Jejich léčba jde pak na vrub všem občanům ČR a na skutečně nemocné a nemohoucí pak nejsou peníze. Kolik státních pojištěnců, kterým hradím pojištění z daní, kouří, nebo nezřízeně pije?

Infrastrukturu nemá cenu také komentovat. K čemu je například dálniční známka, jestliže kamion může objet dálnici po okreskách? Jak ty silnice pak vypadají a kdo ve finále zaplatí opravu nemá cenu dodávat.

Na závěr se nabízí otázka jaká je sociální jistota? Kolika podvodníkům ČSSZ zaplatí první stupeň ZTP z mých daní? Dostává se pak na ty potřebné?

Takže když to shrnu. 50% mých příjmů jde hlavně na podvody a zlodějiny. I když bych si přál, aby šli ke skutečným potřebným, skutečnost mě denně přesvědčuje o opaku, ve kterém je realitou, že na ty potřebné sbíráme víčka. Jak tuto situaci napraví EET nemá cenu komentovat, rovnou si odpovím - nijak. Jestliže není zájem tuto situaci řešit, nikdy nebude motivace platit daně.

7 2
možnosti
ZD

Souhlasím jedině s poslední větou s poznámkou, že motivace platit daně nebude nikdy valná. Pochopitelně čím více lidé vnímají nepořádek tím bude nevole větší. Proto musí stát - pokud chce daně vybrat - přitvrdit. Těm kterým se to nelíbí musí volit buď stany, které slíbí nižší daně, nebo změnit působiště. Stát přitvrdil a vám se to zase nelíbí.

1 4
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
kamínky do mozaiky

E-mail : sedlacek.vseruby@seznam.cz

Seznam rubrik