Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V36á30c31l57a89v 36M49a40c18h

13. 12. 2018 13:23

To co na začátku článku označujete jako jednoduchá úvaha je ve skutečnosti neschopnost uvažovat komplexněji a v souvislostech.

6 0
možnosti
OK

O26t53a 85K60i73n66c

13. 12. 2018 13:17

Mám známého, který nedávno zaplatil pokutu kvůli EET. Důvod: vydal účtenku v hotovosti v době, kdy měl výpadek internetu. V tom případě měl povinnost do 48 hodin elektronicky toto plnění finančnímu úřadu doložit. Vzhledem k tomu, že odjel mimo bydliště s tím, že se vrátí za 3 dny, pověřil touto povinností manželku. Manželka na to zapomněla a tak tuto povinnost splnil až za 72 hodin. Finanční úřad reagoval tak, že povinnost vyplývající z EET byla splněna až po stanovené lhůtě a vyměřil mu pokutu ve výši 10 tisíc Kč. Přitom se jednalo o účtenku ve výši cca 350 Kč a k žádnému daňovému úniku nedošlo.

Zákon o EET ve znění, která bylo přijato, je pouhou buzerací poctivých podnikatelů. Nepoctivci tento zákon dokážou obejít.

24 0
možnosti
Foto

Přeji vám, abyste za přebírání povinností státu na sebe určitě něco vyhrál. Něco hodně ho(v)dnotného.

Abychom si rozuměli, já neschvaluji daňové úniky a podvody, já jen haním stát za to, že:

1/ vybírá nesmyslně velké částky, aby nemalý podíl z nich promrhal a vynaložil jinak, než ve prospěch občanů

2/ přenáší na občany svou neschopnost plnit své základní úkoly

3/ nenápadně a poťouchle vnáší mezi občany pocit správnosti šmírování a donášení

4/ zatěžuje nepřiměřenými úkoly

5/ dožaduje se plnění i v takových případech, kdy je to logicky i historicky doložitelná neúměrnost a náklady na získání daně se blíží vymožené částce

6/ není celkově schopen jasně definovat co chce vybrat, od koho a za jakých podmínek, hlavně chce vybrat co nejvíc.

Uhlíři, máš zaplacený daně?

36 0
možnosti
JS

Děkuji všem za názor, reakci a případnou karmu.

Dobrý den

2 1
možnosti
Foto

Pokud je systém nastaven tak jak je nastaven, tak se mají daně platit a basta!

Dnes a denně se vidím, jak po zaplacení čeká obchodník až opustím obchod. Peníze drží v ruce a vyčkává. Je mi z nich smutno. Žijeme ve státě, kde na ,,malá domů" slyší hodně lidí. Samozřejmě existují i výjimky a ti slušní na ně doplacejí. Pokud byl člověk přistižen při krácení daně více než jednou, zavedl bych pro něj doživotní zákaz provozování živnosti. NEPLATÍŠ... NEODVÁDÍŠ? > KONČÍŠ!!!

4 8
možnosti
Foto

Plus zasloužená karma samozřejmě. :)

0 0
možnosti
Foto

J59a19k49u17b 73R47o55t80h

13. 12. 2018 12:58

Vy jste doslova sůl země. ;-D;-D;-D

12 0
možnosti
Foto

Vy jste snad jediný, kdo může házet kamenem po Babišovi R^.

0 0
možnosti
MB

EET je ideologická hra. Nová forma třídního boje, která zasévá osvědčenou zášť do vrstev obyvatelstva. ČISTÝ, Reálný přínos pro Rozpočet není znám - (vše jsou odhady). Má význam pro Stát - jeho úředníky a dodavatele dat. Pořád je platné - Za službu - Vydej účtenku, (bylo, je a bude). Rozšíření na 3-4 vlnu považuji za vrchol centrální stupidnosti. Vidím instalatera u mísy WC, rozjkládá si nářadí, hasák a vedle klade tiskárnu a přístroj - EET! Vidíte dnešek, Babišovu ostudu v Brusele - Domníváte se, že ten řemeslník je sací houbou našeho Rozpočtu ? ... :-)

29 2
možnosti
JS

Domněnky v dalším mém blogu.

0 0
možnosti
TD

Jen čistě ze zvědavosti - už jste v té loterii něco vyhrál? A kolik hodin jste asi strávil zadáváním účtenek do systému?

Jinak sám účtenky cíleně nesbírám, tedy kromě těch, které bych mohl potřebovat kvůli reklamaci zakoupeného zboží. Loterii považuji za ztrátu času.

7 0
možnosti
JS

Děkuji za názor, odpovím souhrnně v dalším blogu.

1 0
možnosti
VM

<i>Účtenky si vždy beru z jakéhosi puntičkářství, bez ohledu na nějaké EET. Chci mít doklad, že jsem za zboží a služby zaplatil, nevím, jestli se mi to později nebude hodit. (I z obyčejného rohlíku se mi může udělat špatně, pokud tam náhodou něco je, co tam nepatří.)</i> Vyhazuji je vždy až po nějaké době.

5 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
kamínky do mozaiky

E-mail : sedlacek.vseruby@seznam.cz

Seznam rubrik