Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^pokud nezodpovědní politici neprošustrují co se dá tak se snad důchodu dočkají a následné generace-al ty věčné nejistoty nikomu nepřidají:-/

0 0
možnosti

Jste si jistá tím co bude zítra, paní Palková?

0 0
možnosti

Otazka duchodu je prima ukazka z minule ery. pane Sedlacku. Osobne nesouhlasim s koncepci organizace dnesnich duchodu. Bude-li to pokracovat i dal, republika bude brzy na bankrotu. Dnesni konjuktura nas chrani od poznani chyb, ktere tento system obsahuje.Take podobne systemy jiz dnes pocituji nesrovnalosti v platbe dnesnich duchodcu k pomeru zamestnanosti a vyhledu do budoucnosti. Prace a vytvoreni hodnot vasimi detmi a vnoucaty, nebude stacit na pokryti duchodu.

Je zde vsak moznost mit prijatelny duchod BEZ prime pomoci pracujici spolecnosti. Protoze cast meho duchodu, ktery pobiram jiz 18 let, neni zavisly na takovou organizaci. Nebudfu zde vysvetlovat detaily, ale je to jedna z cest.

0 1
možnosti

Zasloužím si důchod, pane Lima?

1 0
možnosti

Jen se divím, proč se pořád nedostává bytů, když občas někdo odejde a tolik lidí se zase přeci nerodí a nedospívá...

0 0
možnosti

Jinak to ani udělat nejde. Pokud by si produktivní člověk šetřil na celý důchod, budou mu ty peníze chybět a navíc ztratí hodnotu kvůli inflaci.

Nebo zbývá neproduktivní shodit ze skály, což by tajně uvítal každý jedinec s kultem mládí. Naše kultura není zrovna orientovaná na postarání se o nemohoucí předky. To ani nekoresponduje s demokratickými představami o tom, že každý si cestuje, kam chce.

0 0
možnosti

J79a87n 17H34r66u45š68k67a

10. 1. 2019 14:03

a proč by si šetřit nemohl, jak je tomu v jiných vyspělých státech...a prachy by mu nechyběli, nemusel by platit sociální pojištění tak vysoké...

Dnes je krajně nefér, že někdo, kdo vydělával 2× více, než jiný, má důchod jen o pár set vyšší...

0 1
možnosti
Foto

R^ Již před mnoha lety mně řekl jeden maník, že na můj důchod vydělává on. Poslal jsem ho kamsi s tím, že dvě z mých dětí, ale i dvě z jejich dětí(čili vnoučata ) odvádějí do ,,systému" tolik, že to iks násobně přesahuje to, co dostáváme s manželkou ,,od státu" poté, co jsme si oba odpracovali své ,,penzum" na to, abychom se mohli stát starobními důchodci;-)

5 0
možnosti

Ten odvod vnoučat ovšem musíte vydělit dvěma, protože přispívají i na důchody rodičů partnera/partnerky.:-)

0 0
možnosti

No jo. Když jsem byl mladý, taky jsem to viděl jinak. Když čtu připomínku paní poslankyně Pekarové, například, kdo to zaplatí, myslím, že to bude zrovna ten, kdo platí radikální navýšení jejich platů. A dokonce i troufnu říct, my staří jsme o na to vydělali, což bych si u mnohých zastupitelů nebyl jist.. Ale můžu se mýlit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
kamínky do mozaiky

E-mail : sedlacek.vseruby@seznam.cz

Seznam rubrik